Dorte psykolog 612x418

Få artiklen læst højt:

 

 

Hvad er neuropsykologi?

Neuropsykologi handler om det, der sker i hjernen. Det kan handle om personens kognitive funktionsniveau, eksempelvis hvorfor man har svært ved at huske. Det kan også handle om at finde forklaringer på personens følelser og adfærd.

CSV’s neuropsykolog kan indgå på tværs af forskellige fagområder. Et eksempel kunne være i vores team for personer med erhvervet hjerneskade. Her tester neuropsykologen kursistens evne til koncentration, indlæringsevne, hukommelse, sprog, planlægning, problemløsning mv.


Neuropsykologens specialer

  • Neuropsykologisk undersøgelse: Kan dække fra skitsering af de kognitive udfordringer til en fuld neuropsykologisk undersøgelse. Der udarbejdes en rapport, der bidrager til en øget forståelse af skaden/sygdommens kognitive, personlighedsmæssige og/eller emotionelle følger.

  • Psykologisk samtaleforløb: Et samtaleforløb af én times varighed målrettet borgere og pårørende, der oplever psykologiske problemstillinger. Det kunne være stressrelaterede udfordringer, angsttilstande, depression eller problemer med selvværdet. Fokus er på forandring af de hidtidige negative tanke- og handlingsmønstre.

  • Fagsupervision. Tilbud til professionelle, der arbejder direkte med borgere, der har psykologiske udfordringer. Det kan fx være jobkonsulenter og sagsbehandlere, der gerne vil have flere værktøjer i arbejdet med målgruppen. Eksempler på fokusområder er konfliktnedtrapning, den vanskelige samtale, udarbejdelse af handleplan og kommunikative færdigheder.


Pris

For kursister hos CSV er det ikke forbundet med ekstrabetaling, at der ydes en neuropsykologisk indsats – dette inkluderer dog ikke en fuld neuropsykologisk undersøgelse af kursisten.

En neuropsykologisk undersøgelse af borger, der ikke er kursist hos CSV, koster 15.200 kr. + evt. kørsel. Kørsel er 400 kr. for hver konsultation væk fra CSV’s matrikler.

Det er muligt for såvel jobcentre og andre professionelle samarbejdspartnere at tilkøbe denne ydelse.


Henvendelse

Kontakt psykologerne for at høre nærmere:

 

 Dorte 20171204 130x173

Dorte Jacobsen

Neuropsykolog

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tlf.: 51 77 89 86

Michelle 20171204 130x173

Michelle Hofmann

Psykolog

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tlf.: 20 52 42 76